Stillads til facade?

Her på tegnestuen har vi fået en rigtigt spændende opgave. Altså, vores chef har givet os den. Vi skal indgive forslag til en international konkurrence om et stort hotel i Dubai. Vi havde set, da konkurrencen blev offentliggjort for en måned siden. Vi havde foreslået, at vi giver forslag, men vi fik ikke svar lige med det samme. Vi har mange opgaver, som skal være færdige til en bestemt dato. Men i går kom han – chefen altså – og meddelte, at vi skal deltage i konkurrencen. Der er en måned til deadline for indsendelse af forslag, så vi får meget travlt. Og vi skal vist også byde ind på materialehejs.

Vi er gode

Vores chef mener, at vi har kapacitet til at udarbejde et godt forslag, selv om der kun er en måned tilbage. Vi er jo sprængfyldte af gode idéer, ”så giv den gas”, sagde han.
Min opgave er at bistå arkitekterne i at få lavet alle de tekniske beskrivelser og budgetforslaget. Det bliver en meget hektisk tid, de næste 4 uger. Alt skal kontrolleres og følges op på.
Vi ved, at der skal mange forskellige eksperter og serviceydelser i spil. Så jeg kan ligeså godt starte allerede nu med at udarbejde skabelonen for budgettet. Det er der, der altid kommer ændringer i sidste øjeblik, så hvis jeg har det på plads tidligt i forløbet, så kan jeg forhåbentligt undgå at gå i panik, fordi vi kan ændre i det hele tiden.

Stilladser fra Danmark

Jeg har allerede en skabelon, som jeg vil bruge som basis for den nye skabelon. Men jeg kan da allerede nu se, at der skal tilføres mange ting. Fx så skal vi have fat i noget stilladsservice i Dubai, som kan give os en idé om, hvad det kommer til at koste at leje stilladser der i de måneder, som det vil tage at få bygget hotellet. Det firma bliver en del af vores konsortium. Vi kan ikke udføre opgaven uden at involvere lokale firmaer. Og at sende stilladser fra Danmark til Dubai bliver alt for dyrt.

Facade stilladser måske

Mit problem er bare, at jeg ikke ved, om vi får brug for industristilladser, eller om vi kan nøjes med store facadestilladser.

Arkitekterne og de kloge hoveder har jo ikke givet et udkast til idéen endnu. Men jeg antager, at det bliver industristilladser, vi får brug for. Hoteller er jo forholdsvist komplicerede bygninger. Selv om man ikke tror, det, så er hoteller, ikke nemme bygninger. Et hotel består jo ikke kun af værelser og en receptionist. Der skal jo både være restauranter og køkkener (og brandsikring), fitness og pools (og sikkerhed, førstehjælp) læge konsultation (og specialudstyr) legeplads til børn (og møbler til børn), hvilesteder til hotellets ansatte og mange andre faciliteter til gæsterne.

Jeg finder nogle kontakter, jeg har fra tidligere projekter i Dubai, som vi har lavet. Jeg kan ikke lige umiddelbart se, at vi har en kontakt til et firma med stilladsservice, men mon ikke én af de kontakter jeg har, kan hjælpe mig med at finde den rette i lokalområdet dernede.
Jeg starter med at skrive en mail, jeg kan sende til dem, vi kender dernede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *