Vi bliver bedre og bedre til fliserens og fliseimprægnering

Det danske vejr er efterhånden blevet en vittighed for de fleste. Det er i hvert fald et faktum, at vi, i vores skønne land, nyder en stor mængde regn og kun sporadisk sol. Det er hyggeligt og hjemligt for mange danskere, men udover at gøre cykelsædet plørevådt på alle de forkerte tidspunkter, har det også andre bagsider. Det vil alle danskere med fliser i haven kunne skrive under på. Den næsten konstante fugt betyder nemlig, at algerne har gode vækstbetingelser på alle dine fine fliser.

Derfor er fliserens og fliseimprægnering en god ide

Det ser næppe særligt kønt ud, og i mange tilfælde gør det tilmed fliserne glattere og mere skrøbelige. Hvad end dine fliser altså udgør en terrasse, en havesti eller noget helt tredje, kan det være en god ide at få foretaget en fliserens og fliseimprægnering på samme måde som vi renser taget. Selvom udseendet ikke irriterer dig, kan det nemlig gøre haven mere sikker samt forlænge flisernes levetid.

Mange er dog alligevel afholdende, fordi de har hørt historier om miljøskadelige produkter brugt i tag- og fliserens. Det er også sande historier, men vi bliver konstant bedre og bedre til fliserens, fliseimprægnering og dets lige. Vi finder nye produkter og overlegne teknikker. Derfor skal du, som regel ikke være bange for den slags længere. Vil du alligevel gerne undgå hyppige fliserensninger, kan du med fordel få udført en såkaldt fliseimprægnering.

Hvad er en fliseimprægnering?

En fliseimprægnering er på mange måder lige præcis, hvad det lyder som. Det er en behandling af dine fliser, der giver dem en ydre hinde og dermed en større modstandsdygtighed mod alger og ukrudt. Også hvad angår fliseimprægnering bliver vi konstant klogere og bedre. Det vil sige, at vi i dag kan prale med op til 10 års levetid på en fliseimprægnering. Takket være en forholdsvist simpel og billig behandling, kan dine fliser altså gå fra at være næsten konstant inficeret til at være rene og sikre i op til 10 år. Det afhænger dog meget af kvaliteten på de brugte produkter, samt hvor meget du slider på dine fliser.

Sørg derfor for at finde et hold fliserensere, som du stoler på, og som du ved gør brug af de førnævnte nyskabelser. På den måde kan du først og fremmest sikre dig en miljøvenlig rensning af fliser, men derudover forlænger du også dine flisers levetid betragteligt med en god fliseimprægnering.

I vid udstrækning får du dog hvad du betaler for. Det gør sig også gældende for fliseimprægnering. Derfor fristes mange også til at stå for fliserens og fliseimprægnering selv. Du kan da måske også godt forestå en fliserensning selv, hvis du da har en højtryksrenser, men det bliver næppe med det rette udstyr eller de bedste produkter. En fliseimprægnering er dog væsentligt mere kompliceret, hvor alt fra vejrforhold til flisernes type og overflade skal holdes i mente. Vil du gerne have den bedste fliseimprægnering, bør du derfor lade de professionelle om sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *